Hvidløgssuppe opskrift
- 12 – 14 fed økologiske hvidløg
- 1 frisk chili uden kerner (kan udelades)
- 2 mellemstore squash (om vinteren kan squash erstattes af 1 stykke hokkaido og et stykke selleri)
- 1 løg eller 1 porre
- 6 friske tomater eller en dåse hakkede tomater
- 1 – 2 spsk olivenolie
- 1 ½ l god bouillon ( grønsags-, fjerkræ-, lam- eller oksebouillon)
- timian og basilikum, gerne frisk
- salt og peber
Hvidløg pilles, grøntsager og løg skæres i tern. De hele hvidløgsfed svitses i olien sammen med de øvrige grøntsager. Tomater og bouillon tilsættes efter ca 5 min sammen med krydderurterne. Det hele simrer i 25 – 30 min, grønsagerne skal være helt møre. Suppen blendes ( en stavblender er perfekt) og smages til med salt og peber. Serveres med et godt stykke brød til. Smager mindst lige så godt dagen efter. Bliv ikke forskrækket over hvidløgsmængden, suppen har en fin krydret og afrundet smag og faktisk er det vores børns favoritsuppe. Vil man lave en mere mættende suppe, smager det fantastisk hvis man tilsætter 1 kop kogte hvide bønner eller kogte kikærter med suppen. Man kan vælge at blende dem med eller have dem hele i suppen