Naturvin

Naturvin

Vi har de seneste år taget naturvine ind i vores sortiment. Og så tænker du måske naturvin, hvad er det egentlig ? Vinene er lavet ud fra et regelsæt, der definerer fremstillingsprocessen, som går ud på at gæringen af vinen skal ske spontant ud fra de gærstammer, som naturligt findes på drueskallerne, og at der ikke må bruges sulfitter ( et svovl holdigt stof ) til at stoppe gæringen eller konservere vinen med. 

Dette dogme kan give nogle meget anderledes og vilde vine, som flaske for flaske kan falde meget forskelligt ud - det kan være charmerende, men som vinhandler med et mere konservativt publikum er det svært at håndtere. Jeg har imidlertid fundet ud af at vildskaben i vinen kan kontrolleres med en ekstrem god hygiejne i vinkælderen, så flaskerne ikke falder forskelligt ud. 

Naturvinens karakter i forhold til almindelige vine er domineret af en renhed og lethed i smagen samtidig med fylde og aroma. Vinen udvikler sig hurtigere, når der kommer ilt til, det vil sige smagen kan ændre sig fra første til sidste glas - du får altså en anerledes og spændende vinoplevelse med naturvin. 

Samtidig har man fundet en sammenhæng mellem hovedpine, selv ved indtagelse af et enkelt glas vin og brug af sulfitter som tilsætningsstof.  Med naturvin kan du undgå den reaktion.

Det er ikke al naturvin som er økologisk, hvilket nok vil overraske mange, men regelsættet for naturvin forholder sig kun til selve fremstillingsprocessen og ikke til selve dyrkningen af druerne.

Når du køber naturvin hos os er alle vinene enten økologiske eller biodynamiske oveni.