Om Hvidløg & Vin
Min mand Peter og jeg ( Lotte ) har igennem snart 30 år specialiseret os i arbejdet med økologiske hvidløg og vin. Hvidløgene producerer vi på Esagergård ved Strøby i samarbejde med økologisk gartner Ole Nørby. Vinene importerer vi fra Frankrig og Tyskland, flertallet er økologiske, men vi har også biodynamiske og naturvine. Grundstenene i vores arbejde er økologi, bæredygtighed og kvalitet, hvilket skal sikre dig et ærligt og godt produkt, når du handler med os.
På hjemmesiden kan du læse meget mere om vores produkter, om baggrunden for vores arbejde samt hente tips og ideer til, hvordan du selv kan arbejde videre med de skønne sager.
Vores virksomhed
Når man kigger på en humlebi, dens vinger og dens tunge krop, så siger beregninger, at det er en teknisk umulighed at den kan flyve. Vores virksomhed er som humlebien. Eksperter ville have bortdømt os som en levedygtig virksomhed, hvis de havde kigget på vores forudsætninger, da vi startede:
- Et landbrug på 12 hektar
- En firlænget stråtækt ejendom
- 2 idealister med økologi som forudsætning som sammenholdt med vores ideer er
- at skabe et hvidløgsgartneri, som kan brødføde hele familien
- og skabe liv på vores lille gård
Snart 30 år efter den spæde opstart af vores virksomhed flyver vi stadig – ligesom humlebien.
Vores Baggrund
Peter Lei er uddannet gartneritekniker.
Lotte Ravn Lei er uddannet agronom
I 1990 omlagde vi gården til økologisk drift
I 1992 startede vi hvidløgsproduktion op på vores gård.
I 1996 startede vi sideløbende import af økologiske hvidløg og pakkeri.
I 1999 startede vi økologisk vinimport.
Bedriften har modtaget Økologisk Areal tilskud
Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.
Bedriften har modtaget Økologisk Areal tilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet.
Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.