Om vores sættehvidløg

Sættehvidløg

Du kan sagtens dyrke dine egne hvidløg, de trives godt i almindelig havejord, men dyrket i drivhus eller i krukker, kan man også få et fint resultat. Hvidløg dyrket i krukke bliver ikke lige så store.

Danmark ligger i yderkanten af det optimale område for hvidløgsdyrkning, men med det rigtige valg af sorter kan det lade sig gøre at lave gode hvidløg. Det er en fantastisk fornemmelse at trække et hvidløg op af jorden og gå direkte i køkkenet med det. Der er en helt speciel duft og smag i et nyhøstet hvidløg, det er saftigt og friskt i smagen.

Det bedste dyrkningsresultat fås ved plantning om efteråret, men i sidste ende er det afhængig af sorten. Der findes i hundredevis af hvidløgssorter verden over og det er vigtigt, for at opnå et godt resultat, at kende sorten på hvidløget, man planter. For langt fra alle sorter trives lige godt i Danmark.

Vi har bedst erfaring med sorter af fransk oprindelse af artiskoktypen, også kaldet blødnakkede hvidløg. Der findes sorter som kan plantes om foråret i Danmark, men de bliver sjældent lige så store, som dem der plantes om efteråret, men de har til gengæld en længere holdbarhed.

Vi sælger sættehvidløg til snithvidløg om foråret og til almindelige hvidløg om efteråret.

Se vores sortiment af sættehvidløg her

Forårssorter

Snithvidløg, er hvidløgets udgave af forårsløg - en hurtig afgrøde, som er taknemmelig at dyrke og meget anvendelig i køkkenet. Bruges som forårsløg men har en frisk hvidløgssmag. Snithvidløg kan plantes i hold gennem forår og sommer frem til august, er høstklar allerede efter 6 - 8 uger. Meget anvendelig til krukker, men ligeså god i højbed, drivhus eller på friland.

Efterårssorter

Vi har igennem tiden afprøvet en del forskellige hvidløgssorter, men har fundet frem til følgende 5 sorter som anbefalelsesværdige

Thermidrôme, en meget hårdfør sort som giver middeltidlig høst af mellemstore hvidløg med mellemstore fed og en krydret smag.

Messidrôme, en sydfransk sort med helt hvid skal farve som giver en sen høst af mellemstore hvidløg med store fed. God afrundet og stærk smag.

Germidour, den tidligste sort. Meget velegnet til friske hvidløg. Giver smukke violette hvidløg, lidt uregelmæssig af form med mellemstore fed med en god frisk stærk smag.

Therador, en sydfransk sort som giver et stort udbytte af hvide løg med violette striber. Sen høst af mellemstore til store hvidløg med pæne fed og mild fyldig, men krydret smag.

Vigor, en højtydende sort af amerikansk oprindelse. Kan være lidt følsom i overvintringsfasen, men kan afhjælpes ved dækning med blade eller løs halm ved stærk frost. Giver en sen høst af store hvide lidt kantede hvidløg med lilla anstrøg og store fed med stærk fyldig umami smag.

Alle de sættehvidløg, vi sælger, er kontrollerede og godkendt som plantemateriale.

Køber du sættehvidløg hos os, følger der en dyrkningsvejledning med.

Se vores sortiment af sættehvidløg her